Molodist Kyiv international film festival
08 грудня 2022

51-ша «Молодість» завершилась — відомі дати проведення наступного фестивалю

52-ий сезон планується провести восени

У столиці України завершився 51-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», що тривав з 1-го по 7-е грудня 2022 року (1–3 грудня конкурсні дні, 4–7 — глядацькі). За цей час глядачі змогли подивитися 79 стрічок з 37 країн у 14 конкурсних і позаконкурсних програмах.

3-го грудня у кінотеатрі «Жовтень» відбулася урочиста церемонія Нагородження переможців 51-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»

Отож, володарем Ґран-прі 51-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» став «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

На цій «Молодості» «Памфір» мав аж чотири покази, а вже незабаром стрічка повинна вийти в український кінотеатральний прокат — з 26 січня.

У Міжнародному конкурсі найкращим повнометражним фільмом обрано пакистанську драму «Джойленд» режисера Саїма Садіка. У картині змальовано історію відкриття багатогранності власної сексуальності вихованцем традиційної патріархальної родини. Головний герой влаштовується на роботу танцюристом і разом з новою роботою отримує і новий життєвий досвід. 

Найкращим короткометражним фільмом став гонконґський представник «Усі ворони світу» режисерки Ї Тан.

Чудернацька ситуація з запрошенням на загадкову вечірку обертається для юної головної героїні штормом неприйнятних жартів від значно старших чоловіків, але й раптовою симпатією до одного з інших гостей, що на тлі сумнівного товариства здається білою вороною. Чи радше вороном.

Найкращим студентським фільмом експериментальна анімаційна стрічка про спробу заповнити прогалини між дитиною та батьками «З любов’ю, тато» чесько-вʼєтнамської режисерки Діани Кам Ван Нґуєн.

Спеціальні відзнаки міжнародного журі отримали ще три стрічки. У короткометражній секції «Альма і Паз» мексиканської режисерки Кріс Ґріс, а в повнометражній — «Клітка і мрія» бразильського режисера Валеріо Фонсека і «Маленьке тіло» італійської режисерки Лаури Самані.

У Національному конкурсі журі обрало двох переможців: найкращий короткометражний фільм — Leopolis Night Нікона Романченка, а переможцем повнометражної секції, що пройшла вперше в історії Молодості, стала «Стоп-земля» Катерини Горностай.

Короткометражна стрічка «Діма, Дмітрій, Дмитро. Слава героям» режисера Клеменса Пула отримала спеціальну відзнаку міжнародного журі.

На 51-ій «Молодості» нагороду за внесок у світове кіномистецтво отримала Маріетт Різенбек — виконавча директорка Берлінського міжнародного кінофестивалю, а також голова журі Міжнародного конкурсу цьогорічного фестивалю.

Наприкінці церемонії Нагородження художній керівник фестивалю Андрій Халпахчі також оголосив дати проведення 52-ї «Молодості» — фестиваль планують провести 21–28 жовтня 2023 року.

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти