Molodist Kyiv international film festival
21 січня 2022

Брифінг в рамках програми заходів до Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту.

Брифінг в рамках програми заходів до Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту.

27 січня о 18:10 у фойє залу «Кіноман» кінотеатру «Жовтень» (Київ, вул. Костянтинівська 26) відбудеться брифінг в рамках програми заходів до Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту, яка включає спеціальний показ оскароносного італійського фільму «Сад Фінці-Контіні». 

Учасники брифінгу: Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П’єр Франческо Дзадзо; Директор Італійського інституту культури в Україні Едоардо Крісафуллі;  Генеральний директор Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі.

Після брифінгу у програмі: трансляція відеоконцерту традиційної єврейської музики, за участі композитора і кларнетиста Габріеля Коена, піаніста П'єтро Луссу та співачки Барбари Ерамо - концерт створений спеціально до цієї дати. 

Також відбудеться спеціальний показ фільму «Сад Фінці-Контіні», який здобув премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою у 1972 році, нагороду «Давид ді Донателло» та низку інших престижних фестивальних та професійних кінонагород.

Чому саме цей фільм організатори обрали для вшанування пам’яті жертв Голокосту? Наскільки важливо зберігати пам’ять про ці страшні події новітньої історії, які залишаються постійним уроком для людства?  

Довідка: Події фільму «Сад Фінці-Контіні» видатного італійського режисера Вітторіо Де Сіка відбуваються наприкінці 1930-х років у місті Феррара на півночі Італії. Саме тоді уряд Муссоліні ухвалює закони, які утискають права єврейського народу, на євреїв в Італії починається справжнє полювання, люди вимушені ховатися, їм заборонене усе людське. Багата і аристократична єврейська сім'я Фінці-Контіні впевнена, що ці процеси і закони її не торкнуться. Молоді люди відмовляються вірити в небезпеку, що насувається, і можливість війни...

Акредитація до 26 січня, включно до 17 00: +380966179097 (Viber, Telegram, WhatsApp)

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти