Molodist Kyiv international film festival
14 жовтня 2019

«Дні українського кіно» у Мюнхені

У Мюнхені відублись«Дні українського кіно»!

Глядачам представили 5 сучасних українських стрічок.

«Отримуєш велике задоволення від того, як на Заході сприймають українське кіно – із захватом, та більш щиро, ніж в Україні. Усі зазначили, наскільки виріс рівень наших фільмів за ці роки. Глядачі дякували і запропонували зробити фестиваль щорічним», - поділився враженнями генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі.

Відкрився фестиваль показом фільму «Гуцулка Ксеня»,  який представила режисерка Олена Дем'яненко та актриса Варя Лущик. Із аншлагом  відбувся  показ дебютної картини Нарімана Алієва «Додому». Глядачі довго не відпускали режисера – обговорення тривало півгодини. До програми показів увійшли й  дві картини для дитячої аудиторії - «Фокстер & Макс» та «Пекельна Хоругва, або Козацьке Різдво». Фільми у Мюнхені презентували режисер Анатолій Матешко, сценаристка Анастасія Матешко та продюсер Євген Д'яченко. Завершились «Дні українського кіно» у Мюнхені показом фільму «Дике поле».

 «В цьому році «Дні Українського кіно» у Мюнхені знову зібрали повні зали. Приємно, що на покази приходили не лише представники української  діаспори, але і багато німецьких глядачів. Різноманітна добірка фільмів дозволила кожному підібрати картину на свій смак. Можна з гордістю сказати, що українське кіно вийшло на зовсім новий рівень розвитку. Ми маємо пишатись досягненнями останніх років і нашими молодими кінематографістами, які змогли нарешті  успішно увійту до європейської кінематографічної спільноти. Нові українські фільми: яскраві, провокаційні, інколи політичні, а переважно - емоційні і дуже правдиві - підкорили серця Мюнхенської публіки. Баварія з нетерпінням чекатиме на нові українські стрічки в Мюнхені!», - зазначила співорганізаторка «Днів українського кіно» Дар’я  Оніщенко.

 

Організатори «Днів українського кіно» у Мюнхені:

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» за підтримки Державного агентства України з питань кіно;

Манана Палагашвілі у співпраці з режисером Дарією Онищенко 

Генеральне консульство України в Мюнхені

 

Партнери:

МАУ – «Міжнародні українські авіалінії» 

Меценатка Людмила Русаліна

Тогрівельна марка «Status»

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти