Molodist Kyiv international film festival
12 квітня 2023

FORMA - спеціальні покази в кінотеатрі КINO42

FORMA - спеціальні покази в кінотеатрі КINO42

«Молодість» покаже одну з позаконкурсних програм у столичному кінотеатрі КINO42 з 19 квітня 2023 року.

Українські глядачі зможуть оцінити стрічки, які розкривають давно знайомі теми, висвітлюючи гостросоціальні проблеми. Фокус програми спрямований на новаторство стилю, який відображено в кожному фільмі.

FORMA входить в програму альтернативного кіно з 2018 року і презентує добірку унікальних, експериментальних та сміливих картин, які демонструють кіно, що продовжує жити й змінюватися.


Всі фільми-учасники були представлені на минулорічному 51-му кінофестивалі, окрім стрічки «Час із користю», українська прем’єра якої відбулась на 47-ій «Молодості» – в перший рік існування програми FORMA. Також, в 2017 році повнометражний дебют режисера Даана Баккера отримав нагороду MovieZone Роттердамського міжнародного фестивалю.


В анімаційному фільмі «Наглядачі вічності» режисер Арістотеліс Мараґос використав кадри з екранізації роману Стівена Кінґа «Четверта після опівночі» - мінісеріалу «Ланґольєри» 1995 року. Режисер роздрукував кадри з фільму й побудував сюжет своєї стрічки довкола боротьби з ними.


Картина «Справжні люди» неодноразово брала участь у світових фестивалях, серед яких Locarno International Film Festival, Beijing International Film Festival, а в минулому році на Indie Memphis Film Festival Кіт Заугар, режисерка азійсько-американського походження, отримала почесну нагороду за свій ігровий фільм.


Гірко-солодка історія про пошук власної ідентичності під назвою «Пісні про кохання» також буде показана в добірці програми FORMA. Соціально-психологічна драма є режисерським дебютом польського письменника, музиканта й продюсера Томаша Габовського. В основу сюжету покладено його власні переживання і спостереження, які поєднали з музикальним супроводом від композитора Каміля Голдена Кришака. Зйомки проходили у Варшаві. Прем'єрний показ відбувся у Польщі в 2021 році в межах масштабного фестивалю польского кіно в місті Ґдиня, де стрічка здобула перемогу в номінації “Найкращий мікробюджетний фільм”.


Остання історія, яку варто подивитись, була знята за романом Анке Стеллінг «Fürsorge» (укр. «Турбота»). Драма «Ґран-жете» мала високі оцінки кінокритиків на Berlinale в 2022 році та отримала приз глядацьких симпатій секції «Панорама» серед ігрових фільмів. У стрічці режисерка Ізабель Штевер торкається теми, яку більшість вважає скандальною: інцестуальні відносини між матір’ю та сином.

Всі фільми демонструються мовою оригіналу із українськими субтитрами. Картини представить особисто програмер КМКФ «Молодість» Віктор Глонь.

ПРОГРАМА ПОКАЗІВ

Час із користю / 2017 / 90’
Режисер - Даан Баккер
19 квітня / 19:30
Кун зловживає м’ясом та молоком на родинному святі. Фотограф-любитель Стефаан вирушає у дивну подорож пам’ятними місцями. К’єлль подорожує у часі, щоб підвищити самооцінку. Карела викрадають прибульці, і він повертається мутантом. Паранойя Джефа заважає йому справити враження на тестя і тещу.

Наглядачі вічності / 2021 / 62’
Режисер - Арістотеліс Мараґос
26 квітня / 19:30
Містер Тумі маніакально рве папір, щоб тримати під контролем монстрів свого дитинства, але коли він прокидається посеред перельоту до Бостона і бачить, що більшість пасажирів зникли, він має протистояти паперовому кошмару, який загрожує порвати все на шматки.

Справжні люди / 2022 / 84
Режисерка - Кіт Заугар
03 травня / 19:30
Що може бути гірше за випускницю без роботи, хлопця і сенсу життя? Так і не стати випускницею. Райлі, американка з азійським корінням, старшокурсниця якогось нью-йоркського університету, бореться з молочницею, інфекцією сечових шляхів, нещодавнім розривом стосунків, расовою стигматизацією з боку так званих друзів, хвилею романтичних інтрижок із незацікавленими чоловіками і майбутнім, яке поставлене на паузу.

Пісні про кохання / 2021 / 90’
Режисер - Томаш Габовський
10 травня / 19:30
Щемкий чорно-білий фільм про молодого музиканта, який шукає свій життєвий шлях, та молоду офіціантку з чудовим голосом, яка намагається набратися сміливості, щоб виступати на сцені. Після випадкової зустрічі вони закохуються одне в одного і постають перед однаковим вибором між коханням і своїми прагненнями, між коханням та успіхом.

Ґран-Жете / 2022 / 105’
Режисерка - Ізабель Штевер
17 травня / 19:30
Надя віддалилася від свого маленького сина, щоб мати змогу зосередитися на балетній кар’єрі. Коли після багатьох років вона на сімейній вечірці зустрічає сина, який ріс із бабусею, між ними виникає симпатія, яка виходить далеко за рамки материнської любові.

Зміни в розкладі або додаткові сеанси можна подивитись на сайті кінотеатру KINO42 або фестивалю «Молодість».
Придбати квитки - kino42.cc
Пресзапити - [email protected]

 

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти