Molodist Kyiv international film festival
29 вересня 2023

Оголошено повнометражний міжнародний конкурс та представлено новий дизайн 52-ї «Молодості»

Міжнародний конкурс КМКФ «Молодість» та новий візуальний стиль

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» відбудеться із 21 по 29 жовтня. Це – найстаріший з усіх українських кінофестивалів, що відбуваються зараз. Цьогорічна кіноподія стане вже 52-ю. Головною локацією кінофестивалю стане кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26). Відкриття та церемонія нагородження переможців 52-ї «Молодості» пройдуть у кінотеатрі «Краків» (Русанівська набережна, 12). 

Головною подією фестивалю завжди є міжнародний конкурс, який містить перші повнометражні ігрові стрічки, дебютні короткометражні та студентські фільми. Цього року до повнометражного міжнародного конкурсу було відібрано 12 стрічок з усього світу. Серед фільмів, що змагатимуться за перемогу на 52-й «Молодості» — учасники та  лауреати найвідоміших та найпрестижніших кінофестивалів, як-от Канни, Берлінале, Локарно, Сан-Себастьян, Міжнародний кінофестиваль в Роттердамі, Кінофестиваль у Сараєво тощо. 

Фільми, що увійшли до повнометражного міжнародного конкурсу (дебютні ігрові фільми):

Парадіз / The Lost Boys, Zeno Graton / Зено Ґратон, Belgium, France / Бельгія, Франція, 2023, 83’

20 тисяч видів бджіл / 20,000 Species of Bees, Estibaliz Urresola Solaguren / Естібаліc Урресола Солахурен, Spain / Іспанія, 2023, 128’

Дальва / Dalva, Emmanuelle Nicot / Еманюель Ніко, Belgium, France / Бельгія, Франція, 2022, 83’

Я маю електричні мрії / I Have Electric Dreams, Valentina Maurel / Валентіна Маурель, Costa Rica, Belgium, France / Коста Ріка, Бельгія, Франція, 2022, 102’

Діско-Бой / Disco Boy, Giacomo Abbruzzese / Джакомо Абруццезе, France, Italy, Belgium, Poland / Франція, Італія, Бельгія, Польща, 2023, 92’

Степне / Stepne, Maryna Vroda / Марина Врода, Ukraine, Germany, Poland, Slovakia / Україна, Німеччина, Польща, Словаччина, 2023, 117’

Відчуття, коли час щось робити минув / The Feeling That the Time for Doing Something Has Passed, Joanna Arnow / Джоанна Арнов, USA / США, 2023, 87’

Скарб / Hoard, Luna Carmoon / Луна Кармун, UK / Велика Британія, 2023, 126’

Лишайся онлайн / Stay online, Yeva Strielnikova / Єва Стрельнікова, Ukraine / Україна, 2023, 110’

Місто вітру / City of Wind, Lkhagvadulam Purev-Ochir / Лхагвадулам Пурєв-Очір, France, Mongolia, Portugal, Netherlands, Germany, Qatar / Франція, Монголія, Португалія, Нідерланди, Німеччина, Катар, 2023, 104’

Одинадцятий та дванадцятий повнометражні фільми, а також програми Студентських і Дебютних короткометражних фільмів міжнародної конкурсної програми буде оголошено пізніше.

Цьогоріч, після скороченої 51-ї едиції фестивалю, «Молодість» повертається до повного формату програми з іншими конкурсними й позаконкурсними програмами.

В рамках фестивалю буде проходити конкурс дитячого й підліткового кіно Teen Screen та конкурс дебютних повнометражних документальних фільмів, а також національний конкурс українських коротких метрів.

Одна з найстаріших програм фестивалю «Скандинавська панорама» буде присвячена стрічкам північноєвропейських країн, FORMA – експериментальним фільмам, будуть присутні вже улюблені глядачами секції Midnight Special та Emerging Artists. Традиційна програма “Фестиваль фестивалів” збере лавреатів провідних світових кіноподій. Сучасне українське кіно буде представлене як в міжнародному й національному (короткі метри) конкурсах, так і в позаконкурсній програмі «Українські прем’єри».

Загалом буде показано понад 150 повнометражних та короткометражних фільмів.

Володар Ґран-прі за найкращий фільм Міжнародної конкурсної програми отримає грошовий приз у 5000 доларів США й традиційну нагороду «Молодості» – «Скіфського оленя». Приз за найкращий фільм у кожній категорії Міжнародної конкурсної програми становитиме 2 000 USD, переможців також буде нагороджено статуеткою «Скіфський олень».

Креативним партнером фествиалю є Hexagon agency. Як зазначають в агенції, минулорічний візуальний стиль, що був створений Hexagon з дизайнеркою Машею Дмітровою, маніфестував силу творчості, що не залежить від обставин та перемагає їх. Це римувалось з прагненням фестивалю відбутися навіть за умов відкритої російської агресії.

«Другий рік повномасштабного вторгнення вивів нас на новий етап. Етап, коли відтінки змішуються, зростає втома та україноскептицизм, підживлені технологіями. Всім хто адвокатує справедливість та підтримку України, відводиться важлива роль: ми маємо проливати світло правди. Ця боротьба за світло, проти технологічності створення неправди відображена в візуальному стилі п'ятдесят другої «Молодості». 

Ми бачимо, як тканина хромакею (інструменту маніпуляції з дійсністю) рветься у нас на очах та наш простір заповнює світло. Отже, наша колективна сила все ще працює. Візуальне рішення також римується з іншою місією фестивалю — показувати авдиторії молоде авторське кіно. В якому прояву творчості не заважає відсутність спецефектів», –— наголошують у компанії.

Над візуальним стилем 52-ї «Молодості» компанія Hexagon працювала спільно з незалежним артистом Вовою Аляновим.

Фестиваль відбудеться за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Goethe-Institut, посольства Швейцарії в Україні, посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури в Україні, посольства США в Україні.

 

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти