Molodist Kyiv international film festival
23 червня 2023

КІНОФЕСТИВАЛЬ SUNNY BUNNY ОГОЛОШЕНО ВІДКРИТИМ

КІНОФЕСТИВАЛЬ SUNNY BUNNY ОГОЛОШЕНО ВІДКРИТИМ

Фестиваль ЛҐБТКІА+ фільмів SUNNY BUNNY, що відбувається в Києві 22–28 червня, офіційно відкрився та оголосив про цьогорічний Приз глядацьких симпатій.

У четвер, 22 червня, у кінотеатрі «Жовтень» відбулася Церемонія відкриття першого в Україні ЛҐБТКІА+  кінофестивалю SUNNY BUNNY.

Гостями Церемонії стали: травесті-дива Монро; дизайнер, засновник та власник бренду FROLOV Іван Фролов; прима-балерина Національного академічного театру опери та балету України Катерина Кухар; продюсер шоу «Голос країни» Володимир Завадюк; сценарист, продюсер та засновник кінофестивалю «Миколайчук Open» Олексій Гладушевський, та акторка, головна героїня фільму «Стоп-Земля» Марія Федорченко. Також захід відвідали: директор Італійського Інституту культури в Києві Едоардо Крізафуллі; виконавча директорка Української Кіноакадемії Анна Мачух; засновниця компанії «Арт-об’єкт» Людмила Горделадзе, та кінокритик і кінознавець Алік Шпилюк.

Під час заходу організатори фестивалю познайомили гостей церемонії з цьогорічною програмою фільмів і складом журі та представили головний трейлер фестивалю.

Також команда SUNNY BUNNY оголосила про Приз глядацьких симпатій. Гості фестивалю визначатимуть переможця серед чотирьох міжнародних повнометражних програм, а саме: «Міжнародний конкурс ігрового кіно», «Панорама», «Документальне кіно» та «Нові барви».

Глядацьке голосування буде відбуватися електронно за допомогою партнера фестивалю — платформи Votemo. Після кожного показу на екрані буде з'являтися QR-код, за яким можна буде перейти на відповідну програму та вибрати фільм, за який хочеться віддати голос.

Директор фестивалю SUNNY BUNNY, Богдан Жук розказав про важливість проведення квір-фестивалю зараз:

«На щастя, в Україні ЛҐБТКІА+ тематика вже не геть табуйована, та вона досі потребує підтримки. Сподіваюсь, що саме такі події, як наш фестиваль, цьому сприяють.

Метою SUNNY BUNNY є гідно представити квір-спільноти у всьому їх різноманітті, а також розповісти про життя квір-військових, які наразі знаходяться на фронті. Ці люди воюють, захищають нашу свободу, та незалежність, але водночас їм доводиться воювати і за свою ідентичність і прийняття суспільством».

Після офіційної частини глядачі подивилися фільм-відкриття — французьку документальну стрічку, сенсацію цьогорічного Берлінале, що отримала 4 нагороди на фестивалі «Орландо: моя політична біографія» режисера Поля Б. Пресіадо.

 

Трейлер фестивалю — за посиланням

Фоторепортаж з Церемонії відкриття— за посиланням



Теги:
Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти