Molodist Kyiv international film festival
28 травня 2019

На «Молодості» вшанували пам'ять Аньєс Варда

В рамках програми IN MEMORIAM відбувся показ фільму видатної французької режисерки Аньєс Варда «Жако із Нанта»: біографічна картина, яка присвячена дитинству її чоловіка, Жака Демі, за їх спільним сценарієм. Режисерка пішла з життя нещодавно, її пам’ять вшановував Каннський кінофестиваль, і зараз – «Молодість».

Представляв картину кінокритик видання Variety та член журі програми «Sunny Bunny» Пітер Дебрюж, який був близько знайомий з режисеркою особисто:

«Цей показ є гарною нагодою побачити картину одночасно двох творців. Це унікальний фільм, знятий дружиною відомого французького творця Жака Демі про дитинство свого чоловіка … Аньєс Варда зробила його у своєму стилі, поєднуючи різні види зйомок. Один з них – чорно-білі кадри, інша частина майже повністю знята портретною зйомкою. Важлива частина – голос самої Варда у фільмі. Хотів би, щоби цей фільм запалив у вас бажання досліджувати творчість Варда й Демі, та сподіваюся, що ця подорож почнеться сьогодні».

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти