Molodist Kyiv international film festival
10 липня 2020

Нова айдентика кінофестивалю "Молодість

Постфестивальний синдром у кампанії оновленої «Молодості»

Нова айдентика Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»

Чому «Молодість» зробила ребрендинг?

7 липня під час першої пресконференції кінофестиваль «Молодість» представив нову айдентику та візуалізацію бренду. Маркетинг-директор фестивалю, Дмитро Онисович, поділився: «Коли ми прийшли, побачили що у фестивалю є багата історія, у якій багато злетів і падінь, є певна аудиторія, але немає ключового – бренду. Першим завданням було його створення – бренду найстаршого, найзначнішого кінофестивалю України. Ми почали шукати однодумців, таких як ми: молодих, талановитих, амбіційних. І ми їх знайшли.»

Першими, хто відізвався на запит «Молодості» у створенні нового дизайну стала Kyiv Academy of Media Arts. Це вже другий досвід співпраці – два роки тому студенти академії розробили айдентику для 47-го КМКФ «Молодість».

ДИЗАЙН ТА АЙДЕНТИКА

Авторка нового дизайну «Молодості» – тепер вже випускниця КАМА, Оксана Черніченко.

Ключові елементи візуальної мови фестивалю – два прямокутники у перспективі, що символізують проектор та зображення проекції на кіноекрані.

Ідея логлайну виникла з поширеного в онлайн-комунікації «Побачити більше». Адже програмна добірка фестивалю дійсно вражає кількістю, жанровим і тематичним різноманіттям.

SEE MORE –> SEEMO –> SEEMOLODIST

В результаті ми отримали:

Новими корпоративними кольорами стали смарагдовий, рубіновий та сапфіровий. Вони відсилають до поширеної кольорової гами оксамитових сидінь у кінотеатрах.

КРЕАТИВ

Креатив для оновленої «Молодості» створювало агентство IAmIdea, засновники якого – теж випускники Kyiv Academy of Media Arts.

Команда креативників надихнулася цитатою Йоса Стелінга, голландського режисера, сценариста і голови журі  фестивалю «Молодість» у 2000 році. Він сказав: 

«Фільм – це лише половина досвіду, друга його половина - глядачі».

Після спілкування з фокус-групою глядачів, IAmIdea дійшли висновку, що люди не виходять після сеансу авторського кіно з осяянням або розумінням. Вони виходять з купою питань в голові і намагаються зрозуміти що ж це було,чому і як це зрозуміти. Увесь цей різноманітний букет емоцій після перегляду авторського кіно назвали: «Постфестивальний синдром».

Таким чином, вони визначили, що ефект рефлексії – це і є найбільша цінність авторського кіно, а питання – важливий продукт фестивалю «Молодість». Так виник слоган кінофестивалю – КІНО НЕ БЕЗ ПИТАНЬ і нова рекламна кампанія:

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти