Molodist Kyiv international film festival
02 червня 2023

Перший в Україні ЛҐБТКІА+ кінофестиваль SUNNY BUNNY оголошує частину програми та презентує айдентику

Перший в Україні ЛҐБТКІА+ кінофестиваль SUNNY BUNNY оголошує частину програми та презентує айдентику

Кінофестиваль SUNNY BUNNY, що виріс із однойменної програми КМКФ «Молодість»оголошує першу частину програми — конкурс ігрових повнометражних фільмів і дві позаконкурсні програми. 

Перший фестиваль SUNNY BUNNY відбудеться в Києві з 22-го по 28-е червня 2023 року. Основними локаціями фестивалю будуть кінотеатри «Жовтень» та КІNО42.

Перший «Сонячний зайчик» представить глядачам 60+ фільмів ЛҐБТКІА+ тематики й включатиме більше п'яти програм, серед яких Українська ретроспектива, збірка про ЛҐБТК-військових, і декілька короткометражних програм - українських і міжнародних. Наразі команда фестивалю оприлюднила часткову програму, а саме: Міжнародного конкурсу повнометражного ігрового кіно та позаконкурсних програм New Colors, присвяченої молодим талантам і дебютантам, і Документального кіно.

Серед фільмів повнометражної секції Міжнародного конкурсу будуть представлені 11 фільмів, серед яких: «Нептун Фрост» режисерів Анісії Узейман та Сола Вільямса, «Чи ж порівнять тебе із літнім днем?»Мохаммада Шавкі Хасана, «Моя порожнеча і Я» іспанського режисера Адріана Сільвестре, «Синій каптан»Мар'ям Тузані, бразильська стрічка «Згідно з протоколами» Фабіу Леала, «Небайдужий громадянин» ізраїльського режисера Ідана Хаґуеля, «Срібний серпанок» Саші Полак, американський фільм «Шавка» Вука Лунгулова-Клоца, «Дрифтер» німецького режисера Ганнеса Гірша, «Вовк і пес» Клаудії Варежау, та шведсько-норвезька стрічка «Така невимушена» Крістофера Зандлера.

Конкурсні покази доповнять сеанси позаконкурсних програм. Для SUNNY BUNNY важливо робити кіноглядацький досвід ширшим і більш різноманітним. Саме тому в програмі New Colors глядачів чекатиме 9 захопливих стрічок. Серед них французький фільм «Три ночі на тиждень» Флорана Ґуелу, що у 2022 році став фільмом-відкриттям «Тижня критики» на Венеційському кінофестивалі; переможець премії Teddy Берлінського міжнародного кінофестивалю 2023 — нігерійський фільм «Всі кольори на світі — між чорним і білим»Бабатунде Апалово, переможець Compass-Perspektive-Award цьогорічного Берлінале «Кістки та імена» режисера Фабіана Штумма, фільм «Айсмаєр» Девіда Ваґнера, який став володарем Ґран-прі Венеційського тижня критики у 2022 році, та британська стрічка «Медуза Делюкс» Томаса Гардімана, яка змагалася за найкращий дебют на кінофестивалях у Лондоні й Сан-Паулу 2022 року та отримала три номінації й один приз BIFA (провідну нагороду для британського незалежного кіно).

Також будуть представлені фільми: «Компульсус» канадської режисерки Тари Торн, «Ми не танцюємо задарма» Стефаноса Тая, австралійська стрічка«Самотній», Крейґа Борхама, та «Подруга моєї подруги» іспанської режисерки Саїди Кармони.

У програмі документальних фільмів їх перелік ще буде доповнюватися, але вже зараз команда фестивалю радить звернути увагу на канадську стрічку «У пошуках Аґнес» режисера Чейза Джойнта, що мала світову прем'єру на кінофестивалі Sundance і отримала кілька нагород, в тому числі Приз глядацьких симпатій (Next); переможця Teddy Берлінського міжнародного кінофестивалю 2021 — «Війна Міґеля» режисерки Еліани Рагеб, бразильську стрічку «Бог має СНІД» Фабіу Леала та Ґуставо Вінаґре, «На моє ім'я» італійського режисера Ніколо Басетті — фільм-номінант на більше ніж п'ятнадцяти фестивалях, у тому числі Берлінале 2022, «З любов'ю, Гайсміт» Еви Вітії, та шведський фільм «Тяжка праця» Туве Пілс — учасник Ґетеборзького кінофестивалю та CPH:DOX у Копенгаґені, а також найкращий документальний фільм ЛҐБТК+ кінофестивалю в Lovers Film Festival у Турині (2023).

Також команда SUNNY BUNNY представила айдентику фестивалю, яку розробила діджитал-агенція Hexagon.

У центрі ідентичності та бренд-кампанії — видимість і рівність. Вона про закріплення ЛҐБТКІА+ спільноти в соціумі та про нагадування, що ці люди поруч, вони воюють і мають право на захищеність та справедливе відношення з боку інституцій та суспільства. Також фестиваль говорить про зменшення дистанції й уточнює, що «Сонячний Зайчик» відкритий для всіх солідарних з ЛҐБТКІА+ спільнотою людей.

Логотипом фестивалю став спрощений знак з маскотом програми Sunny Bunny авторства митця Анатолія Бєлова, який понад 10 років був її головним символом. Оскільки у зайчика вже є історія, місія була в тому, щоб не перекреслити її, радикально змінивши лого, а продовжити.

Автори айдентики з діджитал-агенції Hexagon поділилися, як вони працювали над логотипом:

«У новому лого ми додали маскоту пару, оскільки фестиваль зароджувався на фоні відстоювання закону про цивільні партнерства для ЛҐБТКІА+ людей. На ліричному рівні, пара для зайчика — про “вихід з тіні” та рівність, а не про бінарність».

Команда фестивалю висловлює подяку за створену айдетнику та бренд-кампанію діджитал-агенції Hexagon, та Максиму Ткаченку, Тарасу Федоренку, Дані Мощенко, Віті Баджане.

Вже незабаром команда SUNNY BUNNY оголосить повну програму, розкаже про партнерів цьогорічного кінофестивалю, та поділиться деталями індустрійної секції.

ПОВНА ПРОГРАМА ТУТ

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти