Molodist Kyiv international film festival
03 грудня 2022

Відомі всі переможці 51-ої «Молодості»

Ґран-прі — в українського фільму!

3 грудня в столичному кінотеатрі «Жовтень» пройшла церемонія Нагородження 51-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Журі оголосило переможців Міжнародного конкурсу та назвало фільм-володаря Ґран-прі. Проводили церемонію Нагородження ведучі телеканалу «1+1» —  Наталя Островська та Єгор Гордєєв.

Переглянути фотоальбом з церемонії Нагородження можна за посиланням.

Загалом, цього вечора на нових володарів очікувало п'ять «Скіфських оленів». Зокрема — призи за найкращий студентський, короткометражний та повнометражний фільми Міжнародного конкурсу, Ґран-прі фестивалю, а також почесний «Скіфський олень» — за внесок у світове кіномистецтво.

Лауреатом почесного призу за внесок у світовий кінематограф 51-го КМКФ «Молодість» стала голова журі Міжнародного конкурсу Маріетт Різенбек.

Маріетт Різенбек — виконавча директорка Берлінського міжнародного кінофестивалю, раніше працювала на посаді виконавчої директорки німецької державної компанії German Films, що опікується просуванням німецького кіно закордоном. Ім'я Цьогорічної лауреатки зі сцени оголосив художній керівник фестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі.

 

Отож, журі під головуванням директорки Берлінале Маріетт Різенбек (Німеччина), до якої доєдналися директор Українського інституту Володимир Шейко (Україна), кураторка Торонтського фестивалю Дорота Лех (США), а також продюсер Олексій Терентьєв (Україна), визначали лауреатів у трьох конкурсних секціях Міжнародного конкурсу: студентському, короткометражному та повнометражному. 

Найкращим студентським фільмом Міжнародного конкурсу стала картина «З любов’ю, тато» чеської режисерки Діани Кам Ван Нґуєн. Це гібридна документальна робота з листами від ув’язненого батька, які авторка знайшла вже згодом і вирішила на їх основі художньо пережити досвід спілкування, якого їй бракувало.

LOVE, DAD - 51st MOLODIST BEST INTERNATIONAL STUDENT FILM

Член журі Олексій Тереньтьєв назвав лауреатів та переможців у категорії дебютного короткометражного фільму.


Спеціальну відзнаку Міжнародного журі у короткометражній секції отримав фільм «Альма і Паз» мексиканської режисерки Кріс Ґріс.

Переможцем короткометражної секції Міжнародного конкурсу став фільм «Усі ворони світу» гонконзької режисерки Ї Тан. Це історія про химерну вечірку, на якій юна головна героїня потрапляє в компанію старших чоловіків. Вони дозволяють собі пошлі жарти й поводяться зверхньо, але серед них є один чоловік, який так само не вписується у це дивне товариство.

 

ALL THE CROWS IN THE WORLD - BEST INTERNATIONAL SHORT FILM

Членкиня міжнародного журі Дорота Лех з екрану назвала лауреатів і переможців повнометражної секції Міжнародного конкурсу

Спеціальні відзнаки журі отримали дві стрічки — «Клітка і мрія» бразильського режисера Валеріо Фонсека і «Маленьке тіло» італійської режисерки Лаури Самані. 

А найкращим повнометражним фільмом Міжнародного конкурсу стала картина «Джойленд» пакистанського режисера Саїма Садіка. Її герой — танцюрист, вихований у консервативній родині, потрапляє до квір-спільноти і переосмислює власну чуттєвість і сексуальність.

JOYLAND - 51st MOLODIST BEST INTERNATIONAL FULL-LENGTH FILM

На сцену для симовлічного нагородження найкращого повнометражного фільму було запрошено Надзвичайну та повноважну посолку Федеративної Республіки Німеччина, пані Анку Фельдгузен.

Нарешті, голова журі Маріетт Різенбек з екрану оголосила лауреата Ґран-прі 51-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»

Ґран-прі отримала стрічка «Памфір» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Це фільм про колишнього контрабандиста, який повертається у рідне село незадовго до святкування Маланки — і волею збігу обставин змушений повернутися до свого нелегального промислу.

 

PAMFIR - 51st MOLODIST GRAND PRIX

Режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук висловив своє привітання та подяку.

Для вручення «Скіфського оленя» на сцену було запрошено виконавця головної ролі в стрічці «Памфір»Олександра Яцентюка  — та художнього керівника фестивалю «Молодість» Андрія Халпахчі.

Нагадаємо, що на церемонії Відкриття відбулося вручення нагород переможцям Національного конкурсу, який відбувся у межах Гамбурзького фестивалю восени. Спеціальну відзнаку міжнародного журі отримала короткометражна стрічка «Діма, Дмітрій, Дмитро. Слава героям» режисера Клеменса Пула.

Найкращим короткометражним фільмом Національного конкурсу 51-го КМКФ «Молодість» стала картина Нікона Романченка Leopolis Night — ігрова історія, що нагадує документацію однієї ночі у Львові, розділеною між акторкою місцевого театру та хлопцем, роль якого виконав сам режисер.

LEOPOLIS NIGHT - 51st MOLODIST KIFF, NATIONAL COMPETITION: BEST SHORT FILM

Найкращим повнометражним фільмом Національного конкурсу стала «Стоп-Земля» Катерини Горностай — гібридна драма про життя київських підлітків, герої якої проходять усі характерні своєму вікові практики: підважену майбутнім випуском зі школи дружбу, напружені розмови з батьками, підготовку до іспитів і звісно ніяковість першої закоханості.

STOP.ZEMLIA - 51st MOLODIST KIFF, NATIONAL COMPETITION: BEST FULL-LENGTH FILM

Повний список переможців 51-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»

ҐРАН-ПРІ

«Памфір». Дмитро Сухолиткий-Собчук. Україна, Франція, Польща, Чилі.

 

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС

Найкращий повнометражний фільм: «Джойленд». Саїм Садік. Пакистан.
Особлива відзнака: «Клітка і мрія». Валеріо Фонсека. Бразилія.
Особлива відзнака: «Маленьке тіло». Лаура Самані. Італія, Франція, Словенія.

Найкращий короткометражний фільм: «Усі ворони світу». Ї Тан. Гонконґ.
Особлива відзнака: «Альма і Паз». Кріс Ґріс. Мексика, США.

Найкращий студентський фільм: «З любов’ю, тато». Діана Кам Ван Нґуєн. Чехія, Словаччина.

 

НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНКУРС

Найкращий повнометражний фільм: «Стоп-Земля». Катерина Горностай. Україна.

Найкращий короткометражний фільм: Leopolis Night. Нікон Романченко. Україна.
Особлива відзнака: «Діма, Дмітрій, Дмитро. Слава героям». Клеменс Пул. Україна.

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти