Molodist Kyiv international film festival
01 грудня 2022

Церемонія відкриття 51-го КМКФ «Молодість» — як це було

Попри всі обставини, подія пройшла у столичному кінотеатрі «Жовтень»

За підтримки Офісу президента України, 51-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» відбудеться в скороченому форматі з 1 по 3 грудня. Попри повномасштабне вторгнення Росії в Україну, команда наважилася провести фестиваль в нових умовах — офлайн і зберігши при цьому майже всі основні програми КМКФ: повнометражну, короткометражну та студентську секції Міжнародного конкурсу, Національний конкурс і традиційні позаконкурсні секції. Не обійшлося на 51-ій «Молодості» і без програмних новинок — глядачам буде представлено три нові позаконкурсі секції: добірку українського короткометражного метру у «Позаконкурсній програмі», ретроспективний «In Memoriam», а також антологію українських анімаційних фільмів від Довженко-центру «Дивне, химерне, фантастичне: українська анімація 1970–1990-х років». Церемонія нагородження переможців Міжнародного конкурсу, а також оголошення фільму-володаря ґран-прі за найкращий фільм фестивалю відбудеться 3 грудня. Також, з 4 по 7 грудня будуть проведені глядацькі дні, упродовж яких відбудуться повтори всіх фільмів з конкурсної та позаконкурсної програм фестивалю. Локаціями фестивалю цього року стануть кінотеатр «Жовтень», а також кінотеатр KINO42.  

 

 

Повний фотоальбом з церемонії відкриття можна переглянути тут

Церемонію відкриття кінофестивалю «Молодість» цього року проводили ведучі телеканалу «1+1» Єгор Гордєєв та Наталя Островська.

На початку церемонії ведучі висловили подяку Збройним силам України за можливість проводити культурні події в мирному Києві.

Після цього ведучі нагадали, що частина Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» — а саме Національний конкурс українських короткометражних та повонметражних фільмів — вже відбувся на початку жовтня у межах Гамбурзького кінофестивалю. Саме там міжнародне журі у складі української режисерки Єви Нейман, іранського продюсера Фарзада Пака та німецької акторки Фрітці Габерляндт визначило переможців. 

Спеціальну відзнаку у категорії короткого метру отримав режисер Клеменс Пул зі стрічкою «Діма, Дмітрій, Дмитро. Слава героям».

Після того відбулося нагородження переможця у цій категорії — фільму Leopolis Night режисера Нікона Романченка. На сцену для вручення «Скіфського оленя»,  а також грошової премії у розмірі 60 тисяч гривень від Інституту глибинної психології, партнера кінофестивалю «Молодість», було запрошено продюсерку фільму Катерину Горностай.

Майже одразу Катерина Горностай знову отримала приз вже як режисерка фільму «Стоп-Земля». Саме «Стоп-Земля» і стала переможцем в секції повнометражних фільмів Національногго конкурсу «Молодості». Окрім того, режисерка отримала грошовий приз у розмірі 100 тисяч гривень від спонсора призу — компанії «МСЛ».

Насамкінець відбулося невелике представлення фільму-відкриття 51-го КМКФ «Молодість» — польсько-української копродукційної стрічки «Тато» режисерки Анни Малішевської. Для цього на сцену було запрошено менеджера стрічки Миколу Полудня та українську частину знімальної групи.

Особлива подяка всім партнерам і спонсорам фестивалю, без яких ми б не мали з вами можливості провести 51-у «Молодість»:

Офіс Президента України
Державне агентство України з питань кіно
Фінансування заходу здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Висловлюємо особливу вдячність посольствам і освітнім партнерам:

Австрійський культурний форум
Польський Інститут у Києві
Посольство Франції в Україні
Французький Інститут в Україні
Посольство Федеративної Республіки Німеччина
Посольство Бельгії в Україні
Посольство Італійської Республіки в Києві
Українсько-данський молодіжний дім
Посольство Швейцарії в Україні
Італійський Інститут культури в Україні
Посольство США в Україні
Посольство Австралії

Дякуємо нашим постійним партнерам:

Генеральний медіапартнер — 1+1 media
Партнер показів — кінотеатр «Жовтень»
Офіційні партнери — Довженко-центр
Креативні партнери — Діджитал-аґенція Hexagon і Masha Dmitrowa
Партнер гостинності — мережа ресторанів «Чорноморка»
Івент партнер — Адекват
Технічний партнер — Rider 
Офіційні партнери — KINO42, MEGOGO
Офіційний автоперевізник — Ілта
Продакшен-партнер — UP Hub (Ukrainian Producers Hub)
Ювелірний партнер — Kimberli
Офіційний партнер — дослідно-механічний завод «Карпати»
Освітній партер — Міжнародний Інститут Глибинної Психології
Офіційний партнер і спонсор Гран-прі фестивалю — Лото-Забава
Технічний партнер — Lanet 

 

 

Теги:
Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти