Molodist Kyiv international film festival
29 травня 2019

День 4 на «Молодості». Європейська прем'єра фільму «Аліс», Sunny Bunny та Міжнародний повнометражний конкурс

4-ий день фестивалю видався дуже насиченим: розмаїття повнометражних фільмів, блок короткометражок, позаконкурсні стрічки та спеціальні покази. Ним передували короткі презентації учасниками творчого процесу.

28 травня відбулась європейська прем’єра кінострічки Жозефін Макеррас «Аліс». У ній розповідається історія жінки Аліс, котра дізнається про пристрасть свого чоловіка до ескорт-послуг, на які він витратив усі сімейні кошти.

Глядачам пощастило не лише подивитись фільм, а й поспілкуватись із виконавицею головної ролі Емілі Піпонньє. Вона поділилась, що готуватися до ролі їй довелось у дуже короткий термін:

«Про те, що я гратиму роль, дізналась за 3 тижні до зйомок. Дуже допомогли репетиції з партнером. Спілкування з режисеркою Жозефін під час зйомок також вплинуло на мою акторську гру».

Для тих, хто не встиг побачити «Аліс» 28 травня, нагадаємо, що 1 червня в кінотеатрі «Київ» відбудеться ще один показ.

В рамках програми «Sunny Bunny» був показаний південно-африканський фільм «Кенар». Програмний координатор Богдан Жук підкреслив:

«Я радий представити фільм Крістіана Ольваґена, що ознаменовує появу нового голосного імені режисера з Південної Африки, який ухитряється поєднувати кілька складних тем між собою в форматі мюзиклу, до того ж зовсім незвичного».

«Кенар» — історія про хлопця з маленького містечка ПАР, якого за повісткою забирають в армію, в хор збройних сил. А далі армійська підготовка, товариство, ненависть, любов, — пізнання себе та ближнього свого в умовах тотального апартеїду.

Того ж дня було презентовано ще одну картину програми «Sunny Bunny» — фільм Меделін Олнек «Шалені ночі з Емілі»:

«Фільм цікавий тим, що він виражає дуже своєрідний погляд на американську письменницю Емілі Дікінсон. Це така собі костюмована історична картина, яка водночас є і комедією. Сценарій був написаний на основі справжнього листування жінок», - прокоментував кінострічку Богдан Жук. Він також зазначив важливість розкриття теми особистого життя відомих постатей української літератури: «Звісно, при перегляді цієї кінокартини не можуть не напрошуватися паралелі з фактично аналогічною історією стосунків Лесі Українки та Ольги Кобилянської. Можливо, хтось з українських режисерів чи режисерок зверне увагу на цих двох персонажів української літератури та створить про них фільм».

В рамках цієї програми queer-кіно було також презентовано стрічку «Блондин» відомого аргентинського режисера Марко Берґера, роботи якого не раз брали участь в конкурсній програмі «Sunny Bunny». Представляв її виконавець головної ролі та водночас продюсер — Гастон Ре. Після показу саме з ним відбулося обговорення картини. Початковий задум, зі слів актора, полягав у мінімальній кількості діалогів та більш динамічному сюжеті. Проте в процесі зйомок в картину завжди вносяться якісь корективи, і кінцевим результатом виявилося те, що глядач мав змогу побачити на власні очі. Та, звичайно, не обійшлося без — вже традиційного для творів Марко Берґера — «хепі-енда», хоча, як зізнався актор, була ідея зробити більш сумнівний фінал.

Від Аргентини плавно пересунулися на землі Ізраїлю, де Німродом Ельдаром для міжнародної цьогорічної конкурсної програми Молодості була знята повнометражна картина «Наступного дня, як мене не стане». Фільм розповідає про зрілого чоловіка з труднощами у стосунках із донькою. Або про дівчинку зі складними стосунками з батьком. Складний взаємний процес самопізнання: через суперечки, напружені розмови або спільне мовчання. «Ця історія не сталася безпосередньо зі мною, але сама по собі вона не є вигаданою, бо дуже типова для тієї місцевості. Такі ситуації реальні, отже історія показує реальний світ» - прокоментував свій фільм режисер.

«Молодість» взагалі — одна величезна подорож. Рухаємось далі.

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти