Molodist Kyiv international film festival
19 червня 2023

СКЛАД КОНКУРСНОГО ЖУРІ КІНОФЕСТИВАЛЮ SUNNY BUNNY

КІНОФЕСТИВАЛЬ SUNNY BUNNY ОГОЛОШУЄ СКЛАД КОНКУРСНОГО ЖУРІ

Перший кінофестиваль ЛҐБТКІА+ SUNNY BUNNY, що відбудеться у Києві  22–28 червня, оголошує склад журі Міжнародного конкурсу повнометражного ігрового кіно. Судитимуть цьогорічну конкурсну програму будуть: Франк Фінанс-Мадурейра, Денніс Рух та Анна Мєлікова.

Франк Фінанс-Мадурейра – французький журналіст і кінокритик. Він очолює журнал і веб-сайт FrenchMania, присвячений французькому та французькомовному кіно, а також пише для Têtu – головного французького ЛҐБТ+ медіа, і для Trois Couleurs – щомісячного журналу та веб-сайту про кіно. Він є президентом-засновником Queer Palm – ЛҐБТ+ нагороди Каннського кінофестивалю, яку він створив у 2010 році, та Queer Palm Lab, яка буде запущена наприкінці 2023 року. Він також є програмним директором Стамбульського міжнародного фестивалю «Злочин і кара». Був членом численних міжнародних журі (Берлін, Сан-Франциско, Ґвадалахара, Тель-Авів, Лісабон, Турин, Белград, Мілан тощо).

Денніс Рух – директор European Film Market з 2020 року. Він вивчав культурологію, аудіовізуальну комунікацію, соціальні науки та історію у Бремені (Німеччина) та Валенсії (Іспанія). Під час навчання у 2008 році почав працювати на Ольденбурзькому міжнародному кінофестивалі, де відповідав за програму, спонсорів, маркетинг та персонал, а у 2011 році — став співдиректором. З 2010 року він також працював на Independent Partners Film. У 2012 році перейшов до German Films – організації з міжнародної промоції та дистрибуції німецьких фільмів. Там він очолював відділ міжнародних зв'язків фестивалю і був контактною особою для продюсерів, які розробляли фестивальні та дистриб'юторські стратегії. Він регулярно виступає як запрошений лектор у кіношколах та бере участь у дискусіях на галузевих конференціях і кінофестивалях, а також входить до складу різних журі.

Анна Мєлікова сценаристка, письменниця, кінокураторка та кінокритикиня. Вона народилася в Криму, навчалася в Києві, живе в Берліні. Написала сценарій до фільму «Ґран-Жете» (режисерка Ізабель Штевер, прем'єра відбулася на Берлінале-2022), є членкинею відбіркового журі Берлінської панорами з осені 2022 року та членкинею відбіркового журі Фонду квір-короткометражних фільмів XPOSED. Як співкураторка створила кінопрограму «Все ще вдома: українські фільми з окупованих територій» для різних кінофестивалів та кінотеатрів Північного Рейну-Вестфалії (2022—2023). Як кінокритикиня писала для медіа різними мовами. Її дебютний роман «Я тону в озері, що витікає» буде опублікований німецькою мовою у 2024 році. З німецько-українським кінопроєктом «Жіноче тіло мого коханого чоловіка» вона була відібрана до Talents Script Station на Берлінале-2023 та отримала стипендію Kompagnon Fellowship Award.



Теги:
Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти