Molodist Kyiv international film festival
24 листопада 2022

Оголошено склад журі 51-го КМКФ «Молодість»

Представляємо склад журі 51-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»!

Цьогоріч єдине журі фестивалю оцінюватиме всі три конкурси Міжнародної програми: студентський, короткометражний та повнометражний.

Членами журі будуть генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко (Україна), кураторка і письменниця Дорота Лех (США), продюсер Олексій Терентьєв (Україна). Головуватиме у журі 51-ої «Молодості» німецька продюсерка Маріетт Різенбек. 

Маріетт Різенбек — керуюча директорка Берлінського міжнародного кінофестивалю. 
Вона народилась у Нідерландах, вивчала німецьку мову та літературу, театрознавство і соціологію в Утрехтському університеті та Вільному університеті Берліна. Після отримання ступеня магістра вона остаточно переїхала до Берліна.
У 1986 році вона приєдналася до кінопрокатної компанії Tobis Film, де відповідала за придбання, а також за використання допоміжних прав німецькомовної продукції. У 1995 році вона перейшла в кіновиробництво і працювала продюсеркою на Ziegler Film, де спродюсувала  кілька фільмів різних форматів. У 1998 році вона заснувала власний продакшн у Гамбурзі й працювала з Міка Каурисмякі, а потім у 2000 році перейшла до мюнхенського продакшену Hofmann & Voges. У 2003 році Маріетт Різенбек почала відповідати за міжнародну фестивальну співпрацю та зв’язки з громадськістю в German Films — організації, яка просуває німецький кінематограф за кордоном. У 2006 році вона була призначена заступником керуючого директора German Films, а в 2011 році отримала підвищення до керуючого директора.

 

Володимир Шейко — директор Українського інституту, організації, яка займається культурною дипломатією, розвиваючи культурні відносини між Україною та іншими країнами, а також сприяє кращому розумінню України на міжнародному рівні. З 2007 по 2018 рік Володимир працював у Британській Раді арт-директором по Україні, менеджером із маркетингу та комунікацій та менеджером мистецьких програм для 15 країн Південно-Східної Європи та Центральної Азії.
Володимир продюсував, програмував, організовував або іншим чином брав участь у більш ніж 200 мистецьких, культурних і комунікаційних проєктах і подіях у 15 європейських країнах: художні виставки, мистецькі резиденції, кінофестивалі та покази, експертні дискусії, музичні концерти, літературні проєкти, навчальні семінари, конференції, театральні вистави, комунікаційні кампанії тощо.

Дорота Лех — кураторка кінопрограм та письменниця польського походження. З 2013 року працює на Міжнародному кінофестивалі в Торонто, де вона — провідна програмерка  секції «Відкриття» і кураторка кінопрограми Центральної і Східної Європи. Дорота також бере участь у складанні програми для Талліннського кінофестивалю «Темні ночі» і продюсує Hot Docs Forum, ринок співфінансування на Hot Docs, найбільшому північноамериканському фестивалі документального кіно. Дорота закінчила подвійну магістратуру з політичних наук та гендерних студій, говорить пʼятьма мовами та писала для видань Vanity Fair, MUBI Notebook і Film Quarterly. Вона є гостьовою лекторкою в Гарварді (кафедра мистецтв, кіно і візуальних досліджень) і курувала кінопокази для TIFF Cinémathèque, Національного музею «Центр мистецтв імені королеви Софії», Filmoteca Española, Музею рухомого зображення в Нью-Йорку, Музею кінематографічної академії й DokuFest в Косово.

Олексій Терентьєв працює у медіагалузі понад 30 років. Творчий шлях у телеіндустрії розпочав у 1991 році як режисер телепроєктів, а згодом почав працювати як продюсер. 
Має великий досвід виробництва серіалів, телефільмів та повнометражного кіно як в Україні, так і за кордоном. Його фільмографія налічує понад 50 проєктів, серед яких телехіти: Я, «ПОБЄДА» І БЕРЛІН, ПРИНЦИП НАСОЛОДИ, КОНСУЛЬТАНТ, СХІДНІ СОЛОДОЩІ та інші.
Наразі працює в кінокомпанії UPHub як продюсер, а також є її співзасновником.

Нагадаємо, що у межах Гамбурзького кінофестивалю журі у складі Єви Нейман, Фарзада Пака та Фрітці Габерляндт обрало переможців Національного конкурсу «Молодості»: найкращим повнометражним фільмом стала «Стоп-земля» Катерини Горностай, а найкращим короткометражним — Leopolis Night Нікона Романченка.

Всі короткометражні стрічки Національного конкурсу будуть показані в Києві протягом 1-7 грудня.  

Теги:
Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти