Molodist Kyiv international film festival
24 червня 2023

ПОДІЇ ІНДУСТРІЙНОЇ СЕКЦІЇ КІНОФЕСТИВАЛЮ SUNNY BUNNY

КІНОФЕСТИВАЛЬ SUNNY BUNNY ОГОЛОШУЄ ПОДІЇ ІНДУСТРІЙНОЇ СЕКЦІЇ

Фестиваль ЛҐБТКІА+ фільмів SUNNY BUNNY, що відбудеться у столиці України 22–28 червня, оголошує індустрійну секцію, яка включатиме спецпокази, панельні дискусії, публічні розмови та майстер-класи.

Два спеціальні покази відбудуться у кінотеатрі «Жовтень» 24 та 25 червня.

Одним з них буде представлення програми «Квір-борці», в якій покажуть два документальні короткометражні фільми: «Українські квір-борці за свободу» Анжеліки Устименко — фільм про ЛҐБТКІА+ військових, що розповідають про свої досвіди в перші тижні повномасштабного вторгнення Росії проти України; та стрічку режисерів Анжеліки Устименко й Алекса Кінга «Rebel Queers: квір-опір України», який покаже роздуми квір-солдатів після року війни. 

Після показу буде проведена панельна дискусія «#НаЧасі: Чому цивільні партнерства потрібні Україні». Дискусію організовує ГО «Точка Опори ЮА», організація-партнерка першого ЛҐБТКІА+ кінофестивалю SUNNY BUNNY та співініціаторка законопроєкту №9103 про реєстровані партнерства.

Дискусія пройде за участю: народної депутатки і авторки законопроєкту №9103 України Інна Совсун; представника ГО «ЛҐБТ+ військові за рівні права» Максима Потаповича, та стендап-комікеси Насті Зухвалої.

Під час заходу буде обговорено про актуальність та важливість впровадження в Україні інституту реєстрованих партнерств під час повномасштабної війни, а також про перспективи законопроєкту №9103. Модерувати дискусію буде виконавча директорка ГО «Точка Опори ЮА» Тетяна Касьян.

Другим спецпоказом стане перегляд документального проєкту «Видимі» від Суспільного з Q&A сесією.

Історії Влада та Нюри, що будуть представлені, — це частина десятисерійного проєкту «Видимі». Яскраві, різні та дієві герої своїми вчинками доводять, що зараз, під час війни, абсолютно всі українці та українки єдині. Вони важко працюють, волонтерять, воюють, борються та творять, і при цьому мають право бути собою. Кожен і кожна з них у свій спосіб проживає цю війну, і знаходить шляхи, аби жити наповненим життям та підтримувати інших.

Проєкт був створений креативним відеопродакшеном Cofounder Studio на замовлення Суспільного у партнерстві з BBC Media Action. Ця ініціатива є частиною програми «Сприяння рівності та протидія дискримінації», яка реалізується Національним Демократичним Інститутом за фінансової підтримки Швеції.

Також цьогорічна індустрійна секція включатиме лекції, панельні дискусії та публічні розмови. Відвідати ці події можуть лише власники абонементів. Місце проведення: К41 CONCERT HALL, вул. Кирилівська 45.

24 червня, у суботу, пройде панельна дискусія «Дослідження квір-кіно та квірної культури України». Учасниками дискусії будуть: митець і режисер Антон Шебетко, режисер фільму «Сімеїз» у збірці українських коротких метрів, та автор видання «Дуже коротка і суб’єктивна квір-історія України»; Олена Гончарук, переможниця конкурсу на посаду директора Національного центру ім. О. Довженка, та Богдан Жук, програмер КМКФ «Молодість» і директор ЛҐБТКІА+ кінофестивалю SUNNY BUNNY.

Також відбудеться публічна розмова, де учасник, а згодом член журі «Сонячного зайчика» в 2019 році, лауреат численних призів на міжнародних кінофестивалях Жоау Педру Родріґеш і його творчий і життєвий партнер Жоау Руї Ґерра да Мата говоритимуть про свою творчість і доробок. Обидва режисери/сценаристи представляють на фестивалі SUNNY BUNNY фільм «Мандрівні вогні» в програмі «Панорама».

25 червня на гостей фестивалю чекатиме: лекція «Кіна без веселки не буває: ЛҐБТК+ через призму кіно» від Якова Лавринця, модератора Різні.Рівні та співорганізатора ХарківПрайду.

Під час лекції ви дізнаєтесь що таке ЛҐБТК+ рух і, що ж означає кожна з літер в цій абревіатурі. На події буде розглянуто: приклади фільмів, що вдало репрезентують ЛҐБТК+ спільноту, з фокусом на їхніх складних характерах й унікальних історіях, та фільми, де репрезентація ЛҐБТК+ спільноти може бути проблематичною або стереотипною. Крім того, на лекції обговорять сильні та слабкі сторони фільмів та їхній вплив на глядачок та глядачів.

Ця лекція — для всіх, хто цікавиться кіномистецтвом, а також бажає краще розуміти важливу тему представлення ЛҐБТК+ спільноти в культурі.

Також, у неділю, відбудеться майстер-клас «Як працювати з транс-героями в документальному фільмі». Під час заходу Олена Сіятовська, режисерка фільму «Ваша Мішель» — програма українських коротких метрів на фестивалі SUNNY BUNNY, проведе розмову з режисером фільму «На моє ім’я» Ніколо Басетті про нюанси, складнощі й підходи до роботи з транслюдьми в документальному кіно.



Теги:
Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти