Molodist Kyiv international film festival
24 жовтня 2023

У Києві триває кінофестиваль «Молодість»

У Києві триває кінофестиваль «Молодість». За перші три дні глядачі побачили кілька важливих прем’єр, серед яких як документальні, так й ігрові фільми.

Однією із найгучніших прем’єр із повним залом та оваціями став показ стрічки режисера Івана Сауткіна “Поема для маленьких людей”. Фільм увійшов у конкурсну документальну програму. Кіно розповідає про історії, які відбуваються у 2022 році, – за кілька місяців після повномасштабного вторгнення росії на територію України. Зокрема глядачам показують волонтерів, що евакуюють людей із прифронтових міст влітку-восени 2022. Паралельно в іншому кінці країни дві подруги Зінаїда і Таїсія розповідають про те, як партизанили під час окупації їхнього селища на Чернігівщині.

Повний зал, овації та вірші від героїні Таїсії на честь режисера – таким глядачам запам’ятається цей показ. Фотографії з показу можна знайти тут

Також відбулася прем’єра фільму “Нотатки воєнного часу” італійської режисерки Барбари Купісті, яка цьогоріч очолила журі програми документального конкурсу. Фільм показує декілька історій українців, зокрема історії мешканки Херсону, яка змушена покинути місто через окупацію, диригента Львівської національної опери, батьків якого вбили в Ірпені, лауреатки Нобелівської премії Олександри Матвійчук, яка всьому світу розказує про злочини росії в Україні. Фотографії з показу можна знайти тут, а квитки на показ 27 жовтня тут.

Світова прем’єра фільму “Аварія” зібрала глядачів у третій день фестивалю “Молодість”. Фільм увійшов до програми FORMA, а презентувати його до Києва приїхав сам режисер Джузеппе Гарау. Кіно розповідає історію Марчели, яка не найкращим чином переживає розлучення та звільнення. Вона вирішує купити евакуатор. Ну а що було далі - можна побачити на ще одному показі фільму, який відбудеться 25 жовтня у кінотеатрі “Жовтень”, квитки тут. 

Фестиваль триває, тож побачимось на показах!


Фото: Анна Солі

Фестиваль відбувається за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно, Стабілізаційного фонду культури та освіти Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut, Посольства США в Україні, Посольства Італії в Україні, Італійського інституту культури в Україні, Посольства Королівства Іспанії в Україні, Посольства Німеччини в Україні, Посольства Франції в Україні, Французького інституту, Посольства Швейцарії в Україні, Польського інституту в Києві. 

Креативний партнер  — Hexagon Аgency

Партнери: Оператор державних лотерей «М.С.Л» та «Лото Забава», Ілта, Kimberli, продакшн-компанія UP Hub, міжнародний відеопродакшн Amo Pictures, Міжнародний інститут глибинної психології, кінотеатр «Жовтень», кінотеатр «Краків», КП «Київський культурний кластер», FROLOV.

Генеральний медіапартнер — 1+1 media

Медіапартнери: Kиївстар ТБ, Свідомі, Суспільне, hromadske, Український тиждень, медіапартнер українського кіно Лірум, Mind.ua, Детектор Медіа, Marie Claire, DTF, Magazine, Moviegram, ТиКиїв, Вечірній Київ, Нове Українське Кіно, Загін Кіноманів.

Партнери гостинності: сім'я італійських ресторанів Il Molino, кафе Пташка на Подолі, бар-бістро на Подолі - Тісто Київ, мережа готелів Radisson Blu Hotel, Happy Leaf, Status, Стигла, The Highland Fox, винний дім Гігінеішвілі, Дообра ферма.

Cookies

Наш веб-сайт використовує кукіз, аби зробити ваш досвід кращим. Користуючись нашим сайтом, ви погоджуєтеся на використання кукіз

Прийняти